Hos Phytomer elsker vi havet højt. Vi ser på det hver dag og tror på alt det gode, det kan gøre for huden.

Det er med respekt for havet, at vi dyrker vores aktive stoffer fra havet, der afslører din naturlige skønhed.

LOKALE INGREDIENSER OG KORT FORSYNINGSKÆDE

Vi er forankret i Bretagne.

80% af vores ingredienser kommer fra Bretagne. De er resultatet af et tæt samarbejde med vores lokale samarbejdspartnere for at sikre bæredygtig og ansvarlig høst. Vi har valgt Bretagne på grund af regionens enestående biodiversitet. Dens 2.700 km lange kyststrækning byder på store geografiske og klimatiske variationer. Det er det sted i Europa, hvor der findes den største marine biodiversitet.

LÆS MERE OM VORES HISTORIE
Havet Saint-Malo

FORNUFTIG KOSMETIK

Vi passer på havet hver dag.

De mest skrøbelige eller truede alger bliver dyrket i vores laboratorier. Den metode giver os mulighed for at bruge algernes gode egenskaber uden at fjerne dem fra deres naturlige miljø og således bevare havets naturressourcer bedst muligt. Vi dyrker fx. Jania, som er en rød alge med et exceptionelt højt calciumindhold, i fotobioreaktorer. Det er en metode, som vores videnskabsfolk har brugt 5 år på at udvikle.

Dyrkning af alger

Vi fremmer biodiversiteten.

Vi dyrker alger på åbent hav i beskyttede områder for at kunne kontrollere kvaliteten og bevare havets naturressourcer. Det er tilfældet for Weaving algen, en brun alge, som har den egenskab, at den fastholder vandet i huden og dermed forebygger udtørring. Weaving algen dyrkes på reb et par kilometer fra Saint-Malo og høstes i hånden mellem april og juni.

alger alger 2

BIOTEKNOLOGISKE DYRKNINGSMETODER

Vi dyrker havet i vores laboratorier

Phytomer er en af de få kosmetikvirksomheder i verden, der mestrer bioteknologisk marinedyrkning, det vil sige dyrkning af fotoplankton til fremstilling af nye og naturlige aktive stoffer: de såkaldte EPS*, marinesukker med enestående kosmetiske egenskaber. Denne meget innovative metode gør det muligt at udnytte havets store potentielle ressourcer, men uden at gøre indgreb i det naturlige miljø.

*EPS: exopolysaccharides LÆS MERE OM VORES LABORATORIUM
Afgrøder Afgrøder 2 Afgrøder 3

Phytomers forskere er de første i verden, der dyrker havet i laboratorium for at forstærke dets egenskaber på huden. De skaber miljøansvarlige produkter af høj kvalitet og kontrollerer alle trin fra opdagelsen af den aktive ingrediens til fremstillingen af det endelige produkt. Med havets hjælp udvikler vi enestående produkter af høj kvalitet.

Antoine Gédouin, adm.direktør for Phytomer

GRØN PRODUKTION

Vi kontrollerer vores påvirkning af miljøet.

For hvert trin prioriterer vi metoder, der har en minimal miljøpåvirkning :


Miljøansvarlig udvinding af de aktive stoffer uden brug af opløsnings- eller kemiske stoffer.

Anvendelse af vedvarende energikilder i produktionen

Rensning af produktionsvand med filtrerende anlæg

KVALITETSCERTIFICERINGER

Vores engagement anerkendes.

Når algerne skal høstes, følger Phytomer en streng protokol for at bevare og udnytte havets naturlige ressourcer. Vi foretager en streng udvælgelse af høststedet inden for de områder, der er klassificeret som NATURA 2000-områder (rent vand, der kontrolleres regelmæssigt). PHYTOMER har siden 2012 været en af de første kosmetikvirksomheder, der opnåede anerkendelse for sin gode fremstillingspraksis i henhold til ISO 22716 standarden. Der foretages en meget streng kontrol efter hvert produktionstrin for at sikre en upåklagelig kvalitet og vores produkters sporbarhed.

VORES ENGAGEMENT FOR HUDEN
Ecovadis 2022

PHYTOMER opnåede i 2022 certificeringen ECOVADIS GOLD. Dette uafhængige kvalitetsmærke vidner om vores adfærd inden for arbejdspraksis og miljø. GOLD-certificeringen placerer PHYTOMER blandt de 5 % højest vurderede af ECOVADIS. Et resultat som vi er særlig stolte af.

certificering 1 certificering 2

MÆCENAT

Phytomer samarbejder

med TIME FOR THE OCEAN,

en forening der organiserer kunstneriske events for at skabe større bevidsthed om nødvendigheden af at beskytte havet og kysterne.


Blandt de forskellige projekter ligger især SEA ART os på hjertet med dets poetiske og stilfærdige tilgang til bevidstgørelsen.


SEA ART er en dokumentarserie af instruktøren Maud Baignères om kunstnere med en tæt forbindelse til havet.
SEA ART FILMENE


JASON DECAIRES TAYLOR

En meget poetisk film, som tager os med til Lanzarote for at opleve den engagerede kunstner Jason deCaires Taylors skulpturer.

Se

JULIE GAUTIER

Danserinden og fridykkeren Julie Gautier viser os sit forhold til havet, som er en sand inspirationskilde til forbedring af hendes kunst.

Se